Blackpool har varit vida känd som en typisk engelsk badort ända sedan den viktorianska tiden. Det är mycket som inte är det samma som då men du kan fortfarande se hyllade teaterföreställningar, berg-och-dalbanor i trä och skramlande spårvagnar. Och det berömda Blackpool tower står fortfarande kvar med sin underbara utsikt över staden.

Sevärdheter

Här finns det verkligen saker att göra, oavsett om du är gammal eller ung, gillar klubbar och nattliv eller långa stillsamma dagar vid havet. I Blackpool finns det något för alla, dygnet runt. På Pleasure beach kan du åka den snabbaste berg-och-dalbanan i världen och åka karusell. Längs strandpromenaden kan du njuta av havet, caféer, pubar, arkadspel, teater och mycket, mycket mer. Den största sevärdheten är som sagt Blackpool tower men det slutar verkligen inte där.

Att göra

På dagtid kan du dessutom svalka dig inte bara i havet, utan även på Sandcastle waterpark som är ett vattenland med bassänger och rutschbanor som passar hela familjen. Vill du se hur djurlivet ser ut under ytan går det att besöka Sea Life Centre, där kan man njuta av fler än 1000 olika undervattensdjur.

På Blackpool zoo kan du se ännu fler djur och vi rekommenderar verkligen att du åtminstone spenderar en av dina semesterdagar här.

På kvällarna kan du antingen svalka dig med en kall öl på någon av strandpromenadens olika pubar eller gå på Storbritanniens största nattklubb The Syndicate. Gillar du konst så kan du kolla in Great Promenade show som är en gratis skulpturutställning utomhus. Det finns mängder med barer, restauranger, klubbar, teatrar, cirkus och så mycket mer att göra i Blackpool kvällstid, jag kan garantera dig att du aldrig kommer att få tråkigt.

Fakta

Tidsskillnad: En timmes tidsskillnad

Befolkning: 145.000 (2020)

Valuta: Brittiska pund

Varmaste månaderna: juni-augusti (18-20 grader i genomsnitt)

Eluttag: Typ G (adapter behövs till Storbritannien)

Vacciner: Inga specifika vacciner behövs.

Försäkring: Se till att ha en giltig reseförsäkring, eu-kort gäller ej.

Booking.com

Mer om resor