Blackpool är en nöjesstad och det märks inte minst på matutbudet. Utöver den självklara brittiska maten som fish and chips och engelsk frukost, så kan du hittar mat från flera olika kulturer och länder att äta i Blackpool. En av de lite mer exklusiva restaurangerna är Kwizeen, de serverar mat lagad på lokalt producerade råvaror och ligger verkligen i tiden. En annan fin restaurang med god mat är Pleasure beachs White tower restaurant. Utöver dessa kommer du att hitta mängder av olika restauranger och snabbmatställen, här finns något för de flesta när hungern gör sig påmind.

Restauranger

En av de bästa restaurangerna i Blackpool serverar faktiskt indisk mat, det är The Jali som ligger i Carlton Hotell. De har fått anmärkningsvärda priser och använder bara färska toppingredienser i sina rätter. Prova även La Fontana på Clifton Street eller smaka på kontinenten på The Blues Bar & Brasserie som ligger i Big Blue Hotel. Båda dessa håller en hög kvalitet på sina rätter och serverar även inhemska som Lancashire Hot Pot, Pilling Lamb och lokala ostar och färsk fisk från havet.

Det finns även en hel del olika caféer, barer, tearooms, pubar och mycket annat att prova på med goda snacks och lättare rätter.

Fakta

Tidsskillnad: En timmes tidsskillnad

Befolkning: 145.000 (2020)

Valuta: Brittiska pund

Varmaste månaderna: juni-augusti (18-20 grader i genomsnitt)

Eluttag: Typ G (adapter behövs till Storbritannien)

Vacciner: Inga specifika vacciner behövs.

Försäkring: Se till att ha en giltig reseförsäkring, eu-kort gäller ej.

Booking.com

Mer om resor