Även när det gäller boende så finns det stor variation i Blackpool, du kan hitta allt från relativt billiga vandrarhem till lyxhotell med spa-avdelning. Ett bra tips är att boka i god tid om du ska resa under högsäsong i juli tillexempel, ju tidigare man bokar desto billigare. Annars är det självklart billigare att åka under lågsäsongen, men man vill nog ha det varmare vädret under sommaren, annars tenderar det att bli lite trist.

Hotell

Det finns stor variation när det kommer till hotell i Blackpool, det finns allt från fyrstjärnig lyx till bekväma familjeägda hotell. I Blackpool finns det en lösning för alla plånböcker. Hitta ditt eget smultronställe, det finns hotell som har fantastisk mat, stilfulla barer och annan underhållning. Det finns till och med hotell med golfbana, alla hotell i Blackpool ger en excellent service.

Bed and Breakfast och Gästgiverier

Dina värdar på ett B&B eller Gästgiveri i Blackpool har nästan alltid bra kunskaper om de lokala nöjena och sevärdheterna och dem delar gärna med sig av dessa. Du kan få en massa bra tips på saker att göra i de nära omgivningarna över en härlig frukost. Att bo på detta sätt är ett härligt sätt att bo som hemma fast hemifrån. Det är ett pittoreskt och mycket trevligt boendealternativ i Blackpool.

Camping i Blackpool

För barn och barnfamiljer är det ett äventyr i sig att campa eller bo i husvagn och det finns flera olika campingområden i Blackpool. Alla campingar, vare sig det är för husvagn, tält eller husbil har massor av bra faciliteter och aktiviteter. Många av dem har egna restauranger, affärer, inomhus- och utomhuspool, lekplatser, barnklubbar och mycket mer.

Fakta

Tidsskillnad: En timmes tidsskillnad

Befolkning: 145.000 (2020)

Valuta: Brittiska pund

Varmaste månaderna: juni-augusti (18-20 grader i genomsnitt)

Eluttag: Typ G (adapter behövs till Storbritannien)

Vacciner: Inga specifika vacciner behövs.

Försäkring: Se till att ha en giltig reseförsäkring, eu-kort gäller ej.

Booking.com

Mer om resor